A dimensión socioeducativa do movemento agroecolóxico en Galiciaa dieta e o sistema agroalimentario como eixos da sustentabilidade

  1. Bisquert Pérez, Kylyan Marc
Zuzendaria:
  1. Pablo Ángel Meira Cartea Zuzendaria

Defentsa unibertsitatea: Universidade de Santiago de Compostela

Fecha de defensa: 2021(e)ko uztaila-(a)k 22

Epaimahaia:
  1. Lourenzo Fernández Prieto Presidentea
  2. Dolores Limón Domínguez Idazkaria
  3. Adolfo Agundez Rodríguez Kidea

Mota: Tesia

Laburpena

A investigación que aquí se presenta pretende abordar a configuración da dieta e o sistema agroalimentario como elementos de especial relevancia para a Educación Ambiental no actual contexto de crise socioambiental, en tanto que a súa análise e a proposición de alternativas poden constituír ferramentas cunha gran potencialidade na promoción da sustentabilidade. Para tal fin, céntrase o foco de atención nun emerxente movemento social estreitamente vinculado ao campo transdisciplinar da Agroecoloxía: o movemento social agroecolóxico. Preséntase un traballo de investigación que ten o dobre propósito de coñecer a configuración actual deste movemento no territorio galego e de identificar as implicacións socioeducativas que no seo deste podan estar a ter lugar, cunha especial atención ás relativas á Educación Ambiental, campo de referencia para o estudo proposto.