El impacto socioeducativo de las redes sociales virtuales en los trastornos alimentarios

  1. María del Carmen Ortega Navas 1
  2. María García Pérez
  3. Diego Galán Casado
  1. 1 Universidad Nacional de Educación a Distancia
    info

    Universidad Nacional de Educación a Distancia

    Madrid, España

    ROR https://ror.org/02msb5n36

Revista:
TECHNO REVIEW: International Technology, Science and Society Review / Revista Internacional de Tecnología, Ciencia y Sociedad

ISSN: 2695-9933

Año de publicación: 2023

Volumen: 14

Número: 1

Páginas: 7

Tipo: Artículo

DOI: 10.37467/REVTECHNO.V14.4820 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openAcceso abierto editor

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Objetivos de desarrollo sostenible

Resumen

Eating disorders are increased among adolescents and young people associated with thinness as a canon of success and beauty. The projection of movements on social networks in contemporary society and the role of influencers have contributed to these disorders having a greater impact on these two most vulnerable populations. The results of this work show that there is a large number of messages and advertisements that encourage people not to eat and go on a diet. The pandemic context has had a negative effect by increasing the symptoms associated with eating dysfunctions.

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