As canles e espazos alternativos para o consumo responsable de alimentos como contextos para a promoción da eco-cidadanía e a cultura da sustentabilidade.

  1. Kylyan Marc Bisquert i Pérez 12
  1. 1 Grupo de Investigación en Pedagoxía Social e
  2. 2 Educación Ambiental SEPA-interea. Universidade de Santiago de Compostela.
Actas:
Congreso Internacional de la SIPS 2021-XXXIII Seminario lnteruniversitario de Pedagogía Social y la Sociedad Iberoamericana de Pedagogía Social (SIPS)

Editorial: Sociedad Iberoamericana de Pedagogía Social

ISBN: 978-84-09-41832-9

Año de publicación: 2021

Páginas: 267-281

Tipo: Aportación congreso

Resumen

No marco dunha investigación realizada para a Deputación da Coruña1, neste traballopreséntanse os fundamentos teóricos e algúns resultados parciais dun estudo de casosmúltiple en desenvolvemento sobre as prácticas e ferramentas socioeducativasempregadas polas iniciativas alternativas de consumo responsable presentes naprovincia da Coruña, analizadas dende un enfoque exploratorio, descritivo e analítico,co obxectivo de valorar, en función dos marcos pedagóxicos vinculados á eco-cidadanía(Sauvé, 2014) e á cultura da sustentabilidade (Herrero, Cembranos e Pascual, 2011), asboas prácticas de educación do consumo que nelas se practican.